Smurfen centraal in nieuwe themaparken in Maleisië en Dubai

Nog dit jaar openen in Maleisië en Dubai attractieparken gewijd aan de smurfen, de beroemde blauwe figuurtjes bedacht door de Belgische tekenaar Peyo. Dat meldt de organisatie die de rechten van de smurfen in handen heeft. Later volgen ook in de VS en in Rusland gelijkaardige themaparken.
China Foto Press / Barcroft Media

In 2018 vieren de smurfen hun 60e verjaardag. In de aanloop naar dit jubileum kondigt de organisatie die de rechten op de blauwe figuurtjes beheert aan dat in de loop van dit jaar twee themaparken de deuren openen gewijd aan de smurfen.

Het eerste themapark komt in Ipoh in het noorden van het Zuidoost-Aziatische land Maleisië. Daar opent de zogenoemde Movie Animation Park Studio de deuren. Die bestaat uit zes universa. Eén van de universa zal aan de smurfen zijn gewijd.

In oktober openen in Dubai liefst zes nieuwe themaparken. Motiongate is het grootste en krijgt een heus "Smurfs Village" met vijf thematische attracties.

Ook de VS en Rusland blijven niet achter. In 2017 opent een themapark in Minnesota. Een jaar later is Moskou aan de beurt.