Woody Allen legt kritiek van zoon naast zich neer

Woody Allen is niet van plan de striemende column die zijn zoon Ronan Farrow over hem heeft geschreven te lezen. Dat heeft de Amerikaanse regisseur in Cannes gezegd. In de column haalt Farrow beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van zijn vader van onder het stof.
Woody Allen en zijn zoon Ronan Farrow.

Gisteravond kreeg Woody Allen de eer om het filmfestival van Cannes te openen met zijn jongste film "Café Society". Alle positieve aandacht die de Amerikaanse regisseur hierdoor krijgt, heeft zijn zoon Ronan Farrow ertoe aangezet in zijn pen te kruipen om de wereld te herinneren aan de beschuldigingen van seksueel misbruik die zijn zus Dylan Farrow ooit aan het adres van hun vader heeft geuit. Zoals bekend leven broer en zus Farrow al jaren in onmin met Allen.

Hoewel de kwestie het filmfestival van Cannes niet beheerst, heeft Allen toch op de column van zijn zoon gereageerd. Hij is simpelweg niet van plan de tekst van Farrow te lezen, zo zegt hij. "Ik lees nooit artikels die over mij worden geschreven." Over de eigenlijke aanklacht van zijn zoon bleef hij eveneens kort: "Daarover heb ik al alles gezegd wat ik te zeggen heb."