"Je hebt je wereldrecord zojuist in stukjes gesneden"

Robert Ross is een gepassioneerd visser en dat resulteerde onlangs in een opmerkelijke vangst in de waters van Loreto, Mexico. Plots hing een geelvintonijn aan zijn lijn, die hij pas na 2 uur op zijn boot wist te krijgen. Het ging dan ook om een uitzonderlijk exemplaar en er zat misschien een wereldrecord in. Ross wilde dan ook niets liever dan dat zijn vis gewogen zou worden. Alleen, er was nergens een parkwachtersverblijf te vinden met een geijkte weegschaal of een koelruimte om de vis te bewaren. En dus kon Ross zijn mogelijk wereldrecord niet anders dan in stukken snijden voor consumptie.

Wel had Ross een lokale boer gevonden die een weegschaal in huis had. Daar had hij alsnog zijn vis kunnen wegen en dat gaf als resultaat ruim 195 kilogram aan. Mocht het om een officiële weegschaal gegaan zijn, dan was dit wel degelijk een wereldrecord.

Tracy Ehrenberg van "Pisces Sportfishing", de organisatie die toekijkt op records in de vissport, op websites Grind TV en Huffington Post: "Toen Ross me op de hoogte bracht van het gewicht, kon ik niet anders dan zeggen: "En dat wereldrecord heb je dan zonet in stukken gesneden." Hij bevestigde me dat hij me de volgende keer zou bellen, vooraleer hij er het mes zou inzetten."

"Omdat hij de vis nergens in een koelruimte kon achterlaten, had het niet veel zin om hem te bewaren. Eens een officiële weegschaal en een controleur zouden gevonden zijn, zou de vis al aan het rotten geweest zijn en aan gewicht verloren hebben. Hij had dus geen andere keuze dan de vis te gebruiken voor consumptie. Anders zou ook dat verloren gegaan zijn."

Gelukkig heeft Ross nog deze foto’s van zijn vangst achtergelaten: