Brussels Expo rekruteert Harry Potter-fans

Voor de tentoonstelling "Harry Potter: The exhibition" in Paleis 2 gaat Brussels Expo op zoek naar echte Harry Potter-fans. Nog tot 17 mei kunnen kandidaten hun CV insturen om vanaf 30 juni hun toverkunsten te tonen op de expositie.

Brussels Expo gaat op zoek naar zowel Nederlandstalige als Franstalige Harry Potter-fans met een vloeiend Brits accent, die mee willen werken aan de betovering van "Harry Potter: The exhibition". De tentoonstelling wil bezoekers van dichtbij laten kennismaken met de wereld vol tovenarij en magie, en dat via de verschillende decors en scènes uit de film.

De geselecteerde Harry Potter-fans zullen worden opgedeeld in twee groepen: een deel van de groep zal de bezoekers uitnodigen in de magische wereld van Zweinstein door verzen voor te dragen, een ander deel krijgt een afdeling aangeduid. Daar moeten ze dan zorgen voor het goede verloop van die specifieke afdeling. Voor beide functies krijgen de geselecteerde kandidaten een specifieke tovenaarstraining en interimcontract.

De tentoonstelling gaat op 30 juni van start in Paleis 2 van de Brusselse Expo. Sinds de start op 30 april 2009 in Chicago kreeg de tentoonstelling in totaal al meer dan 3,5 miljoen bezoekers over de vloer in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shanghai.