De Rode Ridder in een nieuwe maliënkolder

De nieuwe Italiaanse tekenaar Fabio Bono stak de middeleeuwse stripheld in een nieuw jasje naar aanleiding van het 250ste album. De Rode Ridder heeft voortaan een stoppelbaardje en ziet er iets realistischer uit.

De nieuwe Italiaanse tekenaar is bekend van onder meer Marco Polo en De Tempeliers. Om het 250ste album van de middeleeuwse fantasyheld te maken, ging hij een samenwerking aan met scenarist Marc Legendre. Legendere mocht in het verleden al enkele scenario's leveren aan de Antwerpse Duitser Claus Scholz, de vorige tekenaar van de Rode Ridder.

"De Uitverkorene" is het eerste album in een reeks van 9 verhalen en telt uitzonderlijk 40 pagina's. Ook het formaat wijzigt naar A4 om de tekenstijl van Fabio Bono optimaal tot zijn recht te laten komen. Standaard Uitgeverij richt zich met de realistische tekenstijl van  Bono en scenario's van Marc Legendre hoofdzakelijk tot een lezerspubliek van 14 tot 44 jaar (en daarboven) die houden van fantasie en mystiek in een moderne vormgeving.

Geweld wordt niet geschuwd

In de nieuwe albums krijgt Johan de Rode Ridder een stoppelbaard en een wat realistischere look. De verhalen worden ietwat ruwer weergegeven en ook geweld wordt niet geschuwd. In het eerste verhaal keert Johan als een gebroken man terug van de kruistochten en om zijn geloof terug te vinden, besluit hij een zwerftocht te beginnen. Die zal dus negen albums duren, waarin de ridder allerhande avonturen beleeft. Bono zal jaarlijks vier albums tekenen.

De eerste druk telt 32.500 exemplaren en is sinds 11 mei overal te koop aan 7,99 euro.