Grote "pinksterdrukte" op de weg

Het was opnieuw een uitzonderlijk drukke avondspits. Wie van oost naar west ging, moest rekening houden met vertragingen van meer dan 1,5 uur. Rond Antwerpen bleef het ook 's avonds nog erg druk.

De start van het verlengde pinksterweekend heeft tot grote drukte geleid op de weg. Op piekmomenten stond er meer dan 320 kilometer file, meer dan bij de start van hemelvaartweekend vorige week. Het was daarmee de op een na drukste avondspits van het jaar, gemeten voor het ganse land.

De grootste drukte was er voor wie van oost naar west ging. Vooral op de E313 van Limburg naar Antwerpen (plus 1,5 uur) en de Brusselse Buitenring (ruim 1 uur) was het lang aanschuiven. Omstreeks 20 uur stond er nog steeds drie kwartier file op de E313 naar Antwerpen.

"We zien dat er toch heel wat mensen op weg zijn naar de kust, ondanks het mindere weer dat voorspeld wordt. Daarnaast zijn er veel Duitse en Nederlandse vakantiegangers op onze wegen, en er zijn ook enkele kleinere aanrijdingen gebeurd", zei VRT-verkeersanker Hajo Beeckman in de vooravond.