Ieper ontvangt journalistenprijs Golden Apple Award

De stad Ieper is gelauwerd met de Golden Apple Award. De prijs wordt uitgereikt door internationale en Belgische reisjournalisten en bekroont inspanningen op vlak van toerisme. Schepen voor Toerisme Jef Verschoore kreeg de prestigieuze Award uit handen van Tijani Haddad, voorzitter van F.I.J.E.T (Féderation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme).

De Golden Apple Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een land, regio of organisatie als blijk voor waardering voor uitzonderlijke inspanningen verricht in het kader van de promotie en de ontwikkeling van het toerisme.

Ieper werd in het voorjaar van 2015 uitgenodigd door de Unie der Belgische Journalisten en Toeristische Schrijvers, kortweg Ubjet, om een dossier stellen. Ieper maakte er meteen werk van en met succes.

F.I.J.E.T was vooral gecharmeerd door het ethisch en meerstemmig karakter in de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. "Dit is toerisme met respect voor de omgeving en de diversiteit, verantwoord en duurzaam toerisme", zei voorzitter Haddad, oud-minister van Toerisme van Tunesië. "De regio biedt een herinnering van het verleden om de toekomst te redden." De delegaties krijgen een vijfdaagse rondleiding door de frontstreek.

Het is niet de eerste keer dat België, sinds de eerste uitreiking in 1970 , in de prijzen valt. Bokrijk haalde de Golden Apple Award al binnen in 1971, Antwerpen in 1993, Mol in 2000 en nu dus het West-Vlaamse Ieper.