Nog steeds 19 slachtoffers van aanslagen in ziekenhuis

Nog 19 mensen verblijven in het ziekenhuis, ruim 7 weken na de aanslag op de luchthaven van Zaventem en de ontploffing in het metrostation Maalbeek. Dat deelt de FOD Volksgezondheid mee.
AFP or licensors

Volgens Volksgezondheid verblijven 5 patiënten nog op intensieve zorg. In de gespecialiseerde brandwondencentra liggen nog 2 mensen. De 19 slachtoffers zijn verspreid over 9 verschillende ziekenhuislocaties in België. "De lange duur van deze hospitalisaties komt door de ernst en de specifieke kenmerken van de verwondingen", zegt Volksgezondheid in een persbericht.

Twee weken geleden verbleven nog 31 slachtoffers van de aanslagen in een Belgisch ziekenhuis, van wie 17 op intensieve zorgen. Bij de aanslagen op 22 maart kwamen in totaal 32 personen om het leven.

Uitgenodigd in het Kasteel van Laken

De koning en de koningin hebben gisteren en vandaag in het Kasteel van Laken familieleden ontvangen van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. Dat gebeurde in alle sereniteit en zonder aanwezigheid van de pers uit respect voor de privacy van de gasten. De koning en de koningin hebben met de mensen persoonlijke gesprekken gevoerd over de weerslag van de aanslagen op hun familieleven, en iedereen die er behoefte aan had was uitgenodigd.

Meest gelezen