The Stone Roses lanceert eerste single in 22 jaar

The Stone Roses heeft in de aanloop naar de reünieconcerten van komende zomer in het VK en de VS een nieuwe single uitgebracht. "All for one" is het eerste nieuwe nummer van de band uit Manchester in 22 jaar. Het is niet duidelijk of er ook een nieuw album in de maak is.

The Stone Roses is een van de drie invloedrijke bands uit de Madchester scene van rond de jaren 90. Samen met Happy Mondays en Inspiral Carpets brachten ze een nieuw geluid waarin rock en dansmuziek werd vermengd.

The Stone Roses is een van de pioniers van de Britpop en werd door bands als Oasis en Blur gezien als hun grote voorbeeld. Het bekendste nummer van de band is "Fools gold". De band bracht slechts twee studioalbums uit, het titelloze debuut in 1989 en "Second coming" in 1994. In 1996 splitte de band.

Sinds 2011 heeft The Stone Roses verschillende reünieconcerten afgewerkt. Sinds 2013 heeft de band niet meer opgetreden. Eind 2015 kondigde de groep aan dat er in 2016 verschillende concerten gepland zijn in het VK, Ierland en de VS.

In de aanloop naar de concerten heeft The Stone Roses nu de single "All for one" uitgebracht. Het is het eerste nieuwe nummer van de band in 22 jaar.