Zal Queen gewonnen cadeaukaart gebruiken?

Het was een geluksdag voor de Britse Queen gisteren, tijdens een paardenevenement dat ter gelegenheid van haar 90e verjaardag georganiseerd was. Er was winst voor het 14-jarige paard Barber’s Shop in een van de wedstrijden en dat leverde volgens nieuwswebsite The Times een mooie prijs op voor koningin Elizabeth. "Het hoogtepunt van de dag voor haar", aldus een bron aan The Times.

De Queen mag immers voor 50 pond (63 euro) gaan winkelen bij de supermarktketen Tesco. Bovendien won ze een geldprijs van 70 pond (88 euro) en kreeg ze een voucher om een jas te gaan afhalen bij een liefdadigheidsinstelling.

Tot haar grote tevreden blijkbaar: "Ze houdt ervan om te winnen. Zeker en vast. Ze bleef maar lachen. En toen ze dan die enveloppe opende en de Tesco-voucher zag zitten. Dat maakte haar dag!"

Of de Queen haar inkopen nu bij Tesco gaat doen is vrij klein. De keten komt niet voor op de lijst van koninklijke leveranciers. Wat nieuwswebsite The Guardian deed besluiten: "Ze heeft zelfs nog nooit iets van Tesco gegeten tot hiertoe."