"The BFG" van Spielberg gaat in première in Cannes

Op het Filmfestival in Cannes gaat vanavond de bewerking van Steven Spielberg van het favoriete boek van Roald Dahl, "De Grote Vriendelijke Reus", in première. De avonturenfilm "The BFG (Big Friendly Giant)" wordt buiten competitie vertoond en dingt dus niet mee naar de Gouden Palm.

Het boek van de Britse schrijver is een internationale bestseller die in 41 talen vertaald werd. Het was ook het favoriete boek van de schrijver zelf.

"De GVR" is het hartverwarmende verhaal van een vriendschap tussen het 10-jarige weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill in de film) en de Grote Vriendelijke Reus (Mark Rylance). De GVR spreekt een grappig taaltje en vangt dromen die hij 's nachts weer uitdeelt aan slapende kinderen. Hij eet alleen snoskommers. De techniek die wordt toegepast in deze film is die van de "performance capture".

Spielberg keert met deze prent vol humor terug naar de wereld van de familiefilms. In België komt "The BFG" op 20 juli in de zalen.

Invision