"Wil show openen met een knaller en Europa overtuigen"

Laura Tesoro, die België vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival, is helemaal klaar voor de finale vanavond. Tesoro komt als eerste aan de beurt en wil de show openen met een knaller.
AFP or licensors

Tesoro treedt als eerste op vanavond, niet meteen een dankbare plaats, maar ze is van plan alles te geven. "Ik hoop dat we gewoon de show kunnen openen met een knaller", vertelde ze in Stockholm aan MNM-presentator en Songfestivalcommentator Peter Van de Veire. "En dat het allemaal goed gaat gaan. Het zou jammer zijn dat we voor de laatste keer van het podium moeten komen met een slecht gevoel."

De punten van de vakjury's liggen inmiddels al vast, die werden gisteravond gegeven tijdens de juryshow. Zelf had ze er alvast een goed gevoel bij. "Ik hoop dat het even goed gaat als gisteravond. Dat was voor mij de beste keer tot nu toe." Het feit dat ze vlak voor haar optreden hoorde dat Justin Timberlake zou kijken, was voor de Belgische een extra motivatie om haar uiterste beste te doen. De Amerikaanse r&b-ster brengt vanavond als intervalact zijn nieuwe single "Can't stop the feeling".

Tesoro is vastberaden vanavond nog een laatste keer alles te geven. "Het enige wat we kunnen doen, is het laatste beetje energie dat we nog hebben eruit gooien en Europa overtuigen van ons kunnen."

Of dat lukt en op welke plaats Laura Tesoro zal eindigen, kunt u vanavond live volgen op Eén vanaf 21 uur en op deredactie.be. Om 20.40 uur is er ook opnieuw een speciale uitzending van "Van Gils & Gasten", met in de studio onder anderen Ingeborg en Tom Helsen. Na de wedstrijd volgt er in de studio een nabespreking. Deredactie.be brengt ook live verslag uit van de wedstrijd.