Controversiële Italiaanse gynaecoloog verdacht van eiceldiefstal

In Italië is de omstreden gynaecoloog Severino Antinori gearresteerd. Antinori staat erom bekend dat hij patiëntes die ver voorbij de vruchtbare leeftijd zijn, helpt om zwanger te worden. Hij werd gisteren opgepakt op de luchthaven van Rome. Hij zou tijdens een ingreep eicellen gestolen hebben van een jonge patiënte.
vide
Archieffoto

Volgens de 24-jarige Spaanse vrouw heeft Antinori tijdens een behandeling voor een cyste op de eierstokken ook eicellen bij haar weggenomen. De feiten gebeurden in de Milanese privékliniek van Antinori.

Volgens het Italiaanse gerecht zou Antinori de vrouw, die hij toevallig had leren kennen, onder het mom van een sollicitatiegesprek naar zijn praktijk gelokt hebben. Hij zou haar gezegd hebben dat ze een cyste op de eierstokken had, met de bedoeling om eicellen bij haar te kunnen wegnemen. De vrouw dacht dat ze met een injectie behandeld ging worden, maar werd tegen haar wil vastgebonden, verdoofd en geopereerd.

De 70-jarige arts heeft huisarrest gekregen en is voor een jaar zijn licentie als gynaecoloog kwijt. Hij wordt beschuldigd van diefstal met bezwarende omstandigheden en het toebrengen van lichamelijke schade aan zijn vermoedelijke slachtoffer. De advocaten van Antinori hebben het over "absurde beschuldigingen".