Geurhinder boven Linkeroever door productiemisser bij oliebedrijf

De geurhinder boven de Antwerpse Linkeroever en in Zwijndrecht en Burcht is afkomstig van het bedrijf ATPC Refinery, een bedrijf dat aardolie verwerkt. Volgens het bedrijf is er geen enkel veiligheidsrisico, of gezondheidsrisico voor de omwonenden. De productiecapaciteit is voorlopig teruggeschroefd.

De brandweer kreeg gisteren en vandaag al veel klachten binnen over de geurhinder, ook uit Beveren en Zwijndrecht. Die blijkt nu afkomstig van het bedrijf ATPC Refinery en het gevolg van de verwerking van een aardolieproduct. Het bedrijf heeft intussen maatregelen genomen.

"De geur is nog altijd waarneembaar in het stadsgebied en ook op Linderkoever komen er nog meldingen binnen. Het is moeilijk te zeggen hoe lang de hinder nog zal duren", aldus Jasmien O van de Antwerpse brandweer. " Het bedrijf doet er in elk geval alles aan om de geurhinder te beperken. De productiecapaciteit is bijvoorbeeld ingeperkt."

ATPC Refinery laat weten dat de situatie ook de komende dagen nog op de voet wordt opgevolgd. "We werken hierbij nauw samen met de milieudienst van de stad Antwerpen", aldus de persmededeling.

Meest gelezen