Scala duikt met Bowie-cover op in trailer film Ang Lee

De Scala-cover van "Heroes" van David Bowie wordt gebruikt in de trailer voor de nieuwe film van Ang Lee "Billy Lynn's long halftime walk". De muziek van het Belgische koor was al vaker te horen in Hollywoodproducties, onder meer in "The social network".

Ang Lee, de regisseur van met Oscars bekroonde films als "Brokeback mountain" en "Life of Pi", had de keuze tussen de originele versie van David Bowie en die van Scala. Uiteindelijk werd er voor de versie van het koor uit Aarschot gekozen.

"Billy Lynn's long halftime walk" komt in november uit in de Amerikaanse zalen. De film vertelt het verhaal van Amerikaanse soldaten die in Irak een gruwelijk gevecht hebben overleefd en daar in de VS voor gelauwerd worden. Daarna worden ze terug naar het front gestuurd.

Muziek van Scala werd het afgelopen decennium in meer dan 40 filmtrailers, tv-series en reclamefilmpjes gebruikt. Hun versie van "Creep" van Radiohead is te horen in "The social netwerk en hun versie van "Smells like teen spirit" van Nirvana komt aan bod in de documentaire "Montage of heck" over Kurt Cobain.

Dit voorjaar sloot Scala een exclusieve overeenkomst met Warner USA af voor de wereldwijde distributie van hun muziek. Warner mikt met Scala onder meer op de filmindustrie.