Twee bussen De Lijn uitgebrand in Antwerpse stelplaats

Vanmorgen zijn twee bussen van De Lijn volledig uitgebrand in de stelplaats in Berchem. Omstreeks 5.30 uur merkte een chauffeur die op ronde wilde vertrekken een zware rookpluim op. Hij probeerde de brandende bus zelf nog te blussen, maar het vuur sloeg meteen over op een tweede bus.

De brand brak uit op de stelplaats aan de Pretoriastraat in Berchem. Daar stelde een chauffeur de rookontwikkeling vast aan de achterkant van de bus. Zijn poging om de brand te blussen was tevergeefs. Het vuur sloeg meteen over op een tweede bus. 

Beide voertuigen zijn volledig vernield. Andere bussen konden tijdig worden verplaatst. De oorzaak van de brand is vermoedelijk accidenteel, maar de politie is toch een onderzoek gestart.

Niemand raakte gewond. De dienstregeling van de bussen die moeten uitrijden is zwaar verstoord. De schade bedraagt honderdduizenden euro.