Twee ontsnapte tijgers in Nederland weer gevat

De twee tijgers die vanmorgen ontsnapten uit hun verblijf in de roofdierenopvang in Oldeberkoop, in de Nederlandse provincie Friesland, zijn verdoofd en teruggebracht naar hun verblijf. Dat heeft burgemeester Harry Oosterman meegedeeld.

De dieren wisten te ontsnappen uit hun verblijf, dat zich op het terrein van de roofdierenopvang Felida bevindt. Maar gevaar voor de bevolking is er nooit geweest, omdat nu blijkt dat de dieren uiteindelijk altijd binnen het omheinde buitenterrein van Felida zijn gebleven.

De politie benadrukt wel dat de omheining van het terrein van slechte kwaliteit is, waardoor de dieren er in het ergste geval wel doorheen hadden kunnen kruipen.

Hoe de tijgers zijn kunnen ontsnappen, wordt volgens de burgemeester nog onderzocht. Volgens de politie stond er mogelijk een hek open.

In de opvang voor grote katachtigen Felidia worden dieren opgevangen die afkomstig zijn uit dierentuinen, circussen en van particulieren.