"Ik ben superblij dat we 10e zijn geëindigd"

De Belgische kandidate Laura Tesoro reageert positief op haar 10e plaats. "Ik ben superblij", zei ze aan Lieven Van Gils. "Op een gegeven moment stonden we op een derde plaats, om dan uiteindelijk naar 10 te zakken", zegt ze. "Maar we zitten toch nog in de top tien. Ik ben superblij."

Laura Tesoro mocht de finale van het Songfestival openen en bracht een vlekkeloze performance van "What's the pressure", een nummer dat meegeschreven werd door Selah Sue.

De vakjury's van 20 landen gaven België punten. Van Ierland en Australië kreeg Tesoro een 12, het maximum. Georgië, Bulgarije, Zwitserland en Oekraïne gaven elk 10 punten. De Nederlandse vakjury gaf 4 punten. Het publiek zette België niet in de top tien en gaf ons land 51 punten. Daarmee haalde "What's the pressure" in totaal 181 punten.

"De voorbije dagen waren hier fantastisch", zegt Tesoro. Haar persoonlijke favoriet was Australië.

Ondertussen zijn ook de punten van de halve finale bekendgemaakt. Ook daar haalde Laura Tesoro een uitstekend resultaat. Vorige donderdag werd ze derde, na Australië en Oekraïne.