IS voert aanval uit tegen gasfabriek in Bagdad

Terreurgroep IS heeft een gecoördineerde aanval uitgevoerd tegen een gasfabriek in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Iraakse officiële bronnen hebben het over 14 dodelijke slachtoffers. De aanval begon met een zelfmoordaanslag, waarop IS-strijders het fabrieksterrein binnendrongen en slaags raakten met de veiligheidsdiensten.

De gasfabriek ligt in Taji, ten 20-tal kilometer ten noorden van Bagdad. Eerst sloeg een zelfmoordterrorist toe met een bomauto, waarop strijders het fabrieksterrein binnendrongen. Bij gevechten met de ordetroepen zijn daarop 27 gewonden gevallen. Er is ook sprake van 14 dodelijke slachtoffers.

Volgens de Iraakse viceminister van Olie is de brandweer er inmiddels in geslaagd een brand te blussen die door de gevechten was uitgebroken.

De laatste weken laat IS weer meer van zich horen in Irak. De terreurgroep controleert nog altijd grote delen van het westen en het oosten van het land, waaronder Mosul, de tweede stad van het land.

Elders in Bagdad pleegde IS ook nog drie aanslagen, waarbij nog eens 8 doden en 28 gewonden zijn gevallen. Sinds woensdag zijn in Irak al meer dan 100 doden gevallen bij verschillende aanvallen van de terrreurgroep.

Meest gelezen