Liberale politiebond ontkent verdachtmakingen racisme in Mechelen

De liberale politievakbond VSOA ontkent met klem dat er sprake zou zijn van racisme bij het Mechelse politiekorps. Twee andere politievakbonden, Sypol en NSPV, beweerden gisteren dat een meerderheid van de allochtone agenten om die reden het korps verlaten hebben.

Met haar ontkenning gaat de liberale vakbond lijnrecht in tegen de eerdere verklaringen van de twee andere vakbonden. Vincent Housin van het VSOA erkent dat er strubbelingen zijn binnen het Mechelse korps maar die hebben volgens hem niets vandoen met racisme.

"We waren eigenlijk verbaasd dat de boodschap op die manier naar buiten is gekomen. Dat er hier en daar in het korps wel wat strubbelingen zijn, dat klopt wel. Maar stellen dat die te wijten zijn aan racisme, dat is voor ons een brug te ver."

"De signalen die wij tot nog toe hebben gekregen, gaan echt niet in de richting van racisme. Ik zou het zeker afkeuren mocht er sprake zijn van racisme of discriminatie in het korps. Maar ik heb gisteren speciaal nog eens informatie ingewonnen, en kan u verzekeren dat wij geen enkel signaal hebben gekregen van racisme", aldus nog Houssin.

Het VSOA is het wel eens met de twee andere vakbonden en met burgemeester Bart Somers (Open VLD) dat er een grondig onderzoek moet komen naar de problemen binnen het politiekorps.

Meest gelezen