Concert AC/DC niet uitverkocht, vrees voor file onterecht

Het concert van AC/DC in Werchter in Werchter is niet uitverkocht geraakt. In tegenstelling tot de verwachtingen bleek er vanavond geen sprake van files aan de metaaldetectie-poortjes.
AFP or licensors
(archieffoto)

De deuren gingen open om 14 uur. Rond 16 uur waren nog maar 7.000 concertgangers op de weide. Ruim vier uur voor de start van het concert van de Australische hardrockband waren dat er 10.000. De voorprogramma's met Black Box Revelation en Tyler Bryant & The Shakedown begonnen om 18.30 uur.

Aan de inkom ware nog altijd tickets te koop. Na de bekendmaking dat Axl Rose als gastzanger zou fungeren, leverden bijna 7.000 fans hun ticket weer in. Dat bracht de voorverkoop op goed 53.500 kaartjes. "De maximale capaciteit is 60.000", zegt Claes. "Er zijn dus nog 6.500 tickets beschikbaar. De organisatoren van Live Nation verwachtten dat zich nog een duizendtal mensen komt aanbieden. Dat zou het totaal aantal bezoekers op maximaal 55.000 brengen."

Aan de ingang verliet alles rustig. De verscherpte controles met onder meer metaaldetectoren werden uitgevoerd zoals aangekondigd. "Er is veel meer politie ingeschakeld dan bij andere concerten. Precieze cijfers mogen we niet geven", aldus Claes.