Obama haalt uit naar Trump: "Onwetendheid is geen deugd"

De Amerikaanse president Barack Obama heeft bij een toespraak in de Rutgers University, in de staat New Jersey, herhaaldelijk indirect uitgehaald naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. "Onwetendheid is geen deugd", zo klonk het in de speech waarin Obama zijn kandidaat-opvolger evenwel niet bij naam noemde.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

"De mensen op de wereld zijn meer dan ooit met elkaar verbonden. Muren bouwen zal daar niets aan veranderen", klonk het in een duidelijke verwijzing naar Trumps voornemen om de Amerikaans-Mexicaanse grens met een muur af te sluiten. "Dat zal onze economie niet stimuleren en onze veiligheid niet verhogen."

Obama drukte de studenten ook op het hart niet te veel heimwee te koesteren naar de zogenaamde hoogdagen uit de Amerikaanse geschiedenis. "Die goede oude tijd was niet altijd even goed", zei Obama. Hij haalde ter illustratie voorbeelden aan van rassendiscriminatie, extreme armoede en achterstelling van vrouwen.