Religieuze privéherdenking voor Prince

In Minneapolis heeft gisteren een religieuze herdenkingsplechtigheid plaatsgevonden van de onlangs overleden Amerikaanse muzikant Prince. Dat melden lokale media.
1985 AP

Zijn muzikale vriendin Sheila E. was een van de honderd genodigden op de dienst die drie kwartier duurde. De privéplechtigheid vond plaats in een kerk van Jehova's Getuigen in Minnetonka, dichtbij Minneapolis, volgens de krant Star Tribune.

In 2003 was Prince getuige van Jehova geworden, na vele gesprekken met Larry Graham. De bassist van de funkformatie Sly and the Family Stone was zelf ook een bekeerde Jehova-getuige.

Prince overleed op 21 april, al is het gissen naar de precieze doodsoorzaak. Afgelopen woensdag werd de arts van de popzanger ondervraagd. Speurders proberen te weten te komen of hij mogelijk door een overdosis verdovende middelen is overleden.