Sarandon: "Over Woody Allen heb ik niks goeds te zeggen"

Op het filmfestival van Cannes heeft Susan Sarandon geen blad voor de mond genomen in een reactie op de beschuldigingen van kindermisbruik aan het adres van regisseur Woody Allen. "Ik denk dat hij een kind seksueel heeft misbruikt en dat vind ik niet juist", zei de Amerikaanse actrice.
AFP or licensors

Sarandon was gisteren één van de panelleden in een groepsgesprek onder de noemer "Woman in Motion". Ook Geena Davis was van de partij, de actrice met wie ze samen in de iconische film "Thelma and Louise" speelde.

Op een gegeven moment kwam de column ter sprake die Ronan Farrow vlak voor de start van het filmfestival heeft geschreven en waarin hij herinnert aan de beschuldigingen van kindermisbruik aan het adres van zijn vader Woody Allen, de Amerikaanse regisseur die het festival dit jaar mocht openen met zijn jongste film "Café Society".

Concreet zou Allen zijn dochter Dylan Farrow als kind hebben misbruikt. Zelf heeft hij die aanklacht altijd ontkend. Dylan en Ronan Farrow leven al jaren in onmin met hun vader.

"Over Woody Allen heb ik niks goeds te zeggen, dus hoeven we ons niet op dit terrein te wagen", zei Sarandon in een reactie. "Ik denk dat hij een kind seksueel heeft misbruikt en dat vind ik niet juist."

"Trump maakt de VS belachelijk"

Ook over de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump deed Sarandon haar zegje. "Hij zegt om het even wat. Denken jullie echt dat hij een muur tussen Mexico en de VS zal bouwen en alle moslims zal verjagen? Wat hij doet, is vreselijk. Hij legitimeert racisme en homofobie en maakt de VS belachelijk."