Sinead O'Connor terecht, schrijft open brief aan ex

Sinead O'Connor is teruggevonden. Gisteravond raakte bekend dat de van oorsprong Ierse zangeres sinds zondagochtend vermist was. Afgelopen nacht heeft ze zich in een open brief op haar Facebookpagina gericht tot haar ex-man John Reynolds, de vader van haar zoon Jake.

"Sinead O'Connor is veilig en wordt niet langer beschouwd als vermist of in gevaar", meldde een woordvoerder van de politie van Chicago. Meer details werden niet vrijgegeven. 

O'Connor was zondagochtend omstreeks 6 uur met de fiets vertrokken in Wilmette, een voorstad van Chicago in de VS. Sindsdien was niks meer van haar vernomen. Maandagavond is O'Connor teruggevonden.

Afgelopen nacht heeft ze op Facebook een open brief aan John Reynolds, de vader van haar zoon Jake, geplaatst. Het is een zeer emotionele post met veel woorden in hoofdletters waarin ze onder meer verwijst naar de strijd om het hoederecht voor haar kinderen.

Begin deze maand sleepte de Amerikaanse comedian Arsenio Hall O'Connor nog voor de rechter wegens smaad. Ze had hem ervan beschuldigd de recent overleden muzikant Prince jarenlang pillen te hebben geleverd.

"Nothing compares 2 U"

O'Connor is geboren in Dublin in 1966. Begin 1990 werd ze wereldberoemd dankzij de hit "Nothing compares 2 U", een nummer van de hand van Prince. Tot nu toe heeft ze een tiental albums uitgebracht.

Naast haar muziek is de zangeres beroemd om haar bij momenten excentrieke gedrag en uitspattingen. Zo veroorzaakte ze in 1992 een grote controverse toen ze een foto van de toenmalige paus Johannes Paulus II tijdens een rechtstreekse uitzending op tv verscheurde.

In het verleden heeft O'Connor al geregeld met psychische problemen af te rekenen gekregen. In 2012 annuleerde ze een wereldtournee na "een ernstige zenuwinzinking". Afgelopen november liet ze via Facebook weten dat ze een overdosis had genomen in een hotelkamer in Ierland. De Ierse politie zei later dat ze gezond en wel was teruggevonden. In december meldde ze dat ze in het ziekenhuis verbleef voor een evaluatie van haar mentale gezondheid.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.