Toeristen niet meer toegelaten op Thais eiland

Koh Tachai, een Thais eiland zeventig kilometer ten noorden van Phuket, is vanaf vandaag voor onbepaalde tijd gesloten voor het grote publiek. De overheid wil de natuur zo de kans te geven zich te herstellen, nadat het eiland overspoeld is door toeristen. Dat berichten Thaise media.

"Normaal zijn de eilanden in het Mu Ko Similan Nationaal Park, inclusief Koh Tachai, sowieso ieder jaar gesloten van 16 mei tot 14 oktober", zegt het hoofd van het nationaal park Nut Kongkasorn. "Normaal gezien kunnen toeristen de eilanden vanaf 15 oktober opnieuw bezoeken, tot en met 15 mei."

Thaise media berichten nu dat het eiland dit jaar niet zal opengaan op 15 oktober. "Het hoofddoel is om het mariene leven te laten herstellen, omdat het ernstig beschadigd is door menselijke activiteiten", zegt de directeur-generaal van het Thaise departement voor nationale parken Thanya Netithammakun. "We gaan ook van de tijd gebruikmaken om ons beleid en de regels op Koh Tachai te herevalueren, zoals het aantal toeristen dat het eiland kan bezoeken."

Meer dan duizend toeristen

Het strand op Koh Tachai zou een capaciteit hebben van ongeveer zeventig personen tegelijkertijd. "Maar soms zijn er meer dan duizend toeristen op het eiland en staan er een heleboel eetkraampjes en boten", zei de vicedecaan de faculteit voor visserij aan de Universiteit van Kasetsart Thon Thamrongnawasawat aan de Bangkok Post. "Dat zorgt ervoor dat het eiland snel achteruitgaat. Als het nu niet gesloten wordt, dreigen we Koh Tachai voorgoed kwijt te raken."

Toeristen worden gewaarschuwd om zich niet te laten misleiden door touroperators die een trip naar het eiland blijven aanbieden tijdens de sluiting.