Tot 10 dagen nodig om brand in bandenopslagplaats Madrid te blussen

Het zal wellicht nog een tiental dagen duren voordat de brand in de enorme bandenopslagplaats ten zuiden van Madrid geblust is.
AFP or licensors
De brand leidde vrijdag tot een enorme rookontwikkeling.

"Het vuur is onder controle", zo benadrukte Francisco Martinez Arroyo, verantwoordelijk voor het milieubeleid in Castilië-La Mancha. Maar het volledig blussen van de brand zal wellicht nog zeven tot tien dagen in beslag nemen. "We richten ons nu op de luchtkwaliteit", aldus nog Martinez Arroyo.

De brand was in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebroken op een illegale bandenopslagplaats in de regio Castilië-La Mancha. Op de opslagplaats, zowat vijftig kilometer ten zuiden van Madrid, liggen naar verluidt miljoenen tonnen banden opgeslagen, verspreid over bijna tien hectare. Door de giftige rookwolk moesten vrijdag nog tienduizend mensen inwoners van de gemeenten Valdemoro en Sesena hun woning verlaten, maar zij zijn intussen naar huis kunnen terugkeren.

Volgens de lokale autoriteiten is de brand wellicht aangestoken.

AFP or licensors
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu