"Bestuurder is op zijn minst creatief"

Creativiteit wordt niet altijd beloond. Dat mocht de chauffeur van deze truck ervaren toen hij op een weg nabij Shanxi, China, te hard naar beneden reed. Niet alleen de overdreven snelheid was de politie opgevallen, ook de ietwat vreemde constructie: truck op truck op truck. Hierdoor werd ook de gewichtslimiet die de onderste truck mocht dragen overschreden. Dubbele boete bijgevolg.

Volgens website China News zou de bestuurder van de truck beboet zijn voor een bedrag van 200 yuan (27 euro) en met één strafpunt op zijn rijbewijs. Volgens de bestuurder wilde hij tijd en kosten uitsparen door op deze manier te rijden. De politie zou daarna "een betere oplossing" met hem uitgedokterd hebben.

De foto werd op sociale media gretig gedeeld, met reacties als "Om zo te stapelen moet je toch wel de nodige vaardigheden hebben", "Geen gebrek aan creativiteit alvast!" of, "Wie weet wat er nog in de bovenste truck zit?"

U kunt hier nog een paar andere foto's bekijken.

lees ook