"Mijn bazen zaten er voor niets tussen"

Ze was de afgelopen dagen een van de meest besproken vrouwen op het internet. Nochtans was de aanleiding weinig opzienbarend: weervrouw Liberté Chan werd tijdens haar weerpraatje door een collega-presentator aangemaand om een jasje aan te doen, omdat de jurk die ze droeg wel erg feestelijk-naakt was. Chan ging gezwind in op de opmerking, maar zo hadden de kijkers het niet begrepen. Die vonden de ingreep "beschamend voor de weervrouw" en hekelden "het seksistische karakter" ervan.

Maar Chan zag geen enkel probleem en reageerde uiteindelijk als volgt op haar blog: "Het was géén beslissing van de zender om dat jasje boven de jurk te dragen. Het was een grap van de co-presentator en ik heb het spelletje meegespeeld."

"Er is momenteel dan ook geen ruzie met of bij de zender. Het was geen opgelegd nummertje vanwege de bazen om me die jas te doen dragen. Het gebeurde spontaan. Ik hou van mijn job, van mijn collega’s en van mijn bazen. We zijn vrienden, op en naast het scherm. Wie naar ons kijkt, weet dat."

"Ik was gewoon verrast dat ik die jas moest aandoen, omdat ik mijn jurk niet ongepast vond. Maar op de opmerking van de presentator volgde een hele resem klachten, via Twitter of in mails. Terwijl die zwarte jurk sowieso 2e keuze was."

Hiermee is voor haar deze "sweatergate" nu afgehandeld.

lees ook