Braziliaanse filmmakers steunen Rousseff op rode loper in Cannes

De cast en crew van de Braziliaanse film "Aquarius" hebben op het filmfestival van Cannes hun ongenoegen laten blijken over de ontwikkelingen in hun land. Zij steunen openlijk president Dilma Rousseff die geschorst werd.
AFP or licensors

De makers van de film poseerden op de rode loper van het filmfestival met bordjes waarop verschillende teksten te lezen waren. Het ging onder meer om "Brazilië is geen democratie meer", "een staatsgreep is gepleegd" of "54.501.118 stemmen zijn in brand gestoken".

Met die teksten willen ze hun ongenoegen uiten over de situatie in hun land en president Rousseff steunen. Zij werd eind vorige week geschorst door de senaat voor het "opsmukken van de begroting". Rousseff zal zich nu voor de rechter moeten verantwoorden. Daarna zal de Senaat beslissen over haar definitieve afzetting.

AFP or licensors