Drinkwater op camping Dinant blijkt niet drinkbaar

Het water op de camping in Villatoille (Dinant) is niet proper en bijgevolg ook niet drinkbaar. Dat meldt de stad Dinant nadat de Naamse intercommunale Inasep met de eerste resultaten van de wateranalyse voor de dag is gekomen. Afgelopen weekend werden tientallen kampeerders ziek. Toch staat nog niet vast dat het water hun klachten heeft veroorzaakt.

Momenteel wordt de ontlasting van de zieke campingbewoners geanalyseerd. Ook de bevindingen van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) worden nog afgewacht vooraleer een oorzakelijk verband met het niet-drinkbaar water kan gelegd worden, verduidelijkt de stad Dinant.

De analyse van het water op de camping zal nog een tiental dagen duren.

De verordening tot sluiting van de camping is nog steeds van kracht. "De camping blijft tot op heden gesloten. De zeven kinderen die in het ziekenhuis verbleven, zijn in de loop van maandag allemaal terug naar huis gekeerd", laat de Dinantse burgemeester Richard Fournaux nog weten.

De NOS weet intussen dat twee Friese leerlingen die op de camping ziek zijn geworden het beruchte norovirus hebben. Dat virus kan ernstige maag- en darmklachten veroorzaken.