Gerty Christoffels na tien jaar weer op het kleine scherm

Gerty Christoffels keert na tien jaar terug naar het kleine scherm. Zij krijgt net als onder meer Chris Van den Abeele, Kamal Kharmach en Julie Van Den Steen deze zomer een wekelijkse rubriek in het Eén-programma "1000 zonnen".
© Lies Willaert

Net als elk jaar maakt het dagelijkse magazine "Iedereen beroemd" vanaf begin juni plaats voor "1000 zonnen". Het zomerse programma, vooral bekend van "de Stoel", trekt ook dit jaar een hele zomer door Vlaanderen.

Ook nu bevat het programma heel wat rubrieken die elkaar afwisselen. Het meest in het oog springend is "Hoe was je dag?", waarin Gerty Christoffels zich naast doodgewone mensen op een bankje zet om te vragen hoe hun dag is geweest. Daarmee keert de presentatrice terug naar televisie, tien jaar nadat haar contract bij VTM niet langer werd verlengd. 

Daarnaast gaat Maureen Vanherberghen op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit, geeft Kamal Kharmach oplossingen voor klassieke festivalproblemen en test Saartje Vandendriessche hoe het energiepeil kan worden opgekrikt.

In "Te goedkoop om waar te zijn" test MNM-presentatrice Julie Van Den Steen hoe restaurants en hotels zaken kunnen aanbieden aan spotgoedkope prijzen. De nachtelijke nieuwsstem Chris Van den Abeele deelt daarnaast zijn encyclopedische sportkennis in “Dit is wat sport”. Later in het seizoen zullen ook nog "Thuis"-acteurs Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels opduiken in hun eigen rubriek.