Goedele Liekens geeft seksuele voorlichting aan Nederlandse politici

Na de Britse tieners gaat Goedele Liekens nu ook in de Tweede Kamer in Den Haag seksuele voorlichting geven. Liekens zal er donderdag in een les in samenwerking met het Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers pleiten om van weerbaarheid een vast onderdeel te maken van de kerndoelen over seksualiteit in het Nederlandse onderwijs.

In de les zullen onderwerpen als man-vrouwverhoudingen, sociale druk en seksuele wensen en grenzen aan bod komen. Er zal ook een interactieve quiz gespeeld worden en er worden gesprekken met jongeren gevoerd.

Uit recent onderzoek van het Kenniscentrum Seksualiteit blijkt dat in Nederland slechts een kwart van de kinderen tussen 9 en 12 jaar les krijgt over seksuele grenzen.

Goedele Liekens presenteerde op Channel 4 al "Sex in class" waarvoor ze met 15- en 16-jarigen sprak over seks. Ze schreef ook verschillende boeken over seksualiteit, waaronder "Het vaginaboek" en "Het penisboek".