Jonge haai bijt zich vast in arm

Een jonge haai liet afgelopen weekend niet zomaar met zich sollen. Dat ondervond een 23-jarige vrouw toen ze op het strand van Boca Raton, Florida, samen met een paar vrienden begon te dollen met een baby-verpleegsterhaai. Deze laatste zette zijn tanden voluit in de arm van de vrouw en liet daarna liet meer los. Beiden, vrouw en haai, dienden naar het ziekenhuis te worden afgevoerd.

Reddingswerker Clint Tracy op nieuwswebsite SunSentinel: "Zoiets had ik nog nooit gezien. Ik had zelfs nooit iemand over een dergelijk voorval horen spreken."

"Gelukkig bleef de vrouw kalm en was er niet veel bloed bij betrokken. De tanden mogen dan niet groot zijn, ze zijn wel erg scherp. Eens de haai zich vastzet, kan het wel enige minuten duren vooraleer hij loslaat. Het beste daarbij is zo kalm mogelijk te blijven."

"Tot de ziekenwagen er was, ondersteunde een vriend van de vrouw haar arm. Daarna werd een plank onder haar arm bevestigd om het gewicht makkelijker te kunnen meedragen."

De vrouw kon het ziekenhuis de dag zelf nog verlaten. De jonge haai kon niet gered worden.

lees ook