Nieuwe film Almodóvar voorgesteld in Cannes

Op het Filmfestival in Cannes wordt vandaag "Julieta", de nieuwe film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar (66), voorgesteld. Voor de prent heeft hij een groep actrices rond zich verzameld: Michelle Jenner, Adriana Ugarte, Rossy De Palma, Emma Suarez en Inma Cuesta (vlnr op de foto).

Emma Suárez en Adriana Ugarta spelen allebei Julieta, maar in verschillende periodes in haar leven. Ook acteur Daniel Grao is aanwezig in Cannes. De prent gaat over een moeilijke moeder-dochterrelatie en is gebaseerd op kortverhalen van Alice Munro.

De film vertelt het verhaal van Julieta die in Madrid leeft met haar dochter Antía. Allebei rouwen ze om het verlies van Xoan, Antía's vader en de man van Julieta. Het verdriet brengt hen echter niet dichter bij elkaar, maar drijft hen uiteen. Op haar 18e verdwijnt Antía. Wanneer Julieta haar gaat zoeken beseft ze pas hoe weinig ze over haar dochter weet. 

Oorspronkelijk had Almodóvar de film in de VS willen draaien. "Ik wilde de film in het Engels draaien in New York. Er was zelfs een Amerikanse actrice sie graag met me wilde werken (Meryl Streep, nvdr), maar ik was niet zeker van mezelf." Almodóvar heeft het dan over het taalaspect, de Spaanse regisseur heeft nog nooit een film in het Engels gedraaid.

"Spaanse pers gaf ons hoofdrol in Panama Papers"

Almodóvar die samen met zijn broer Agustín in Cannes is, reageerde er ook op het feit dat hun namen zijn opgedoken in het Panama Papers-dossier. "Onze namen zijn de minst belangrijke in dat dossier", zei hij. "Mocht het een film zijn, dan zouden we zelfs niet op de generiek staan. Maar de Spaanse pers heeft ons hoofdrollen gegeven. Er zijn zoveel namen en er is nog niet genoeg onderzocht."

Na het opduiken van zijn naam in de Panama Papers annuleerde de regisseur vorige maand een deel van de promotie-activiteiten voor de film, maar nu ging hij vragen hierover niet uit de weg.

"Julieta" zit in Cannes in de officiële competitie en dingt dus mee naar de Gouden Palm. Morgen komt de film bij ons in de zalen. Almodóvar is bekend van films als "Hable con ella", "La mala educacíon" en "Volver".