Ongenoegen bij Britten: BBC schaft kookpagina af

De besparingen bij de BBC raken nu de Britse hobbykoks in het hart. De Britse openbare omroep heeft beslist om de kookpagina, goed voor zo'n 11.000 recepten, van de website te halen.

Hoewel ook andere pagina's door de besparingen zullen sneuvelen - zoals onder meer de reisrubriek - is het toch vooral de beslissing om de "BBC Food"-pagina af te schaffen die heisa veroorzaakt.

Vanochtend hadden op de website change.org al 60.000 mensen een petitie ondertekend tegen het schrappen van de pagina. "BBC Food is gratis, onafhankelijk en Brits. Het zou toch idioot zijn om niet op zijn minst de recepten te archiveren", klinkt het onder meer. De BBC heeft al laten weten dat de bestaande recepten toegankelijk blijven, maar dat er geen nieuwe meer zullen verschijnen.

Tegen 2021/2022 moet de BBC zowat 1 miljard euro besparen. Vorig jaar raakte al bekend dat de omroep, waar meer dan 20.000 mensen werken, 1.000 arbeidsplaatsen moet schrappen. De omroep bekijkt ook of BBC World en de BBC-nieuwszenders op termijn kunnen samensmelten.