Prins Amedeo is vader geworden van een dochter

Elisabetta "Lili" Rosboch von Wolkenstein, de echtgenote van prins Amedeo, is bevallen van een dochter. "Moeder en kind stellen het goed", meldt het paleis. De naam van de baby is nog niet bekend.

Het nieuwe Belgische prinsesje zag vanmorgen vroeg om 3.30 uur het levenslicht in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De baby weegt 3,3 kilogram en meet 52 centimeter.

Het gaat om het eerste kind van Amedeo en Lilli, die begin juli 2014 trouwden in de Romeinse wijk Trastevere. Het is meteen ook het eerste kleinkind van prinses Astrid en prins Lorenz en het eerste achterkleinkind van koning Albert en koningin Paola.

Het kind van prins Amedeo en prinses Lili wordt zevende in lijn voor de Belgische troon, ná kroonprinses Elisabeth (1), prins Gabriël (2), prins Emmanuel (3), prinses Eléonore (4), oma Astrid (5) en papa Amedeo (6).