Voorsprong van Clinton op Trump is geslonken

Indien er in de Verenigde Staten vandaag presidentsverkiezingen zouden zijn, dan zou de Democratische kandidate Hillary Clinton het halen van de Republikein Donald Trump. Dat blijkt uit een peiling van NBC. De voorsprong van Clinton op Trump is wel geslonken.

De peiling is gehouden van 9 tot 15 mei, onder 14.100 volwassenen van wie er 12.507 zeggen dat ze geregistreerde kiezers zijn. De foutmarge bedraagt plus en min 1,2 procentpunt. Uit de resultaten blijkt dat Clinton nog drie procentpunt voorligt op Trump, tegenover vijf procentpunt vorige week.

Clinton blijft het bijzonder goed doen bij zwarten en latino's. Meer dan 75 procent van deze kiezers zouden voor Clinton kiezen. Bij de blanke kiezers haalt Trump het met 53 procent van de kiezers tegenover 39 procent voor Clinton. 

Bij de vrouwelijke kiezers geniet Clinton een voorsprong van 15 procentpunt, terwijl Trump het best scoort bij de mannen (+11 procentpunt). Clinton scoort het best bij de hoogopgeleiden. Bij de onafhankelijke kiezers doet Trump het momenteel 8 procentpunt beter dan Clinton.