5.500 extra plaatsen in Antwerpse scholen

In de Antwerpse scholen komen er de volgende jaren alles samen meer dan 5.000 plaatsen bij in het basisonderwijs en het secundair onderwijs. De Vlaamse regering trekt ruim 70 miljoen euro uit om het project te realiseren.
HOUIN / BSIP

In de Antwerpse basisscholen komen er ongeveer 3.800 nieuwe plaatsen bij, in het secundair onderwijs zou het gaan om ruim 1.700 extra plaatsen. De verschillende onderwijsnetten zijn het intussen eens geraakt over de verdeling van het geld dat de Vlaamse regering voorziet, zegt de schepen van Onderwijs Claude Marinower. "Enerzijds gaan we mobiele eenheden vervangen door nieuwe gebouwen op te trekken, anderzijds gaan we serieuze renovaties doorvoeren."

"Door het ter beschikking gestelde bedrag kunnen we met de verschillende netten een grote inspanning leveren", zegt Marinower. "Voor de komende drie jaar komt dat dus neer op ongeveer 5.500 plaatsen en dat lijkt me toch wel een belangrijk cijfer."