"Die helling kan als weg worden beschouwd"

Een vrouw uit Kitchener, Ontario, raakte eind vorige week de weg kwijt, vooral door het slechte weer. Ze volgde daarom blindelings de instructies op haar gps. Maar dat kwam de vrouw uiteindelijk duur te staan. Ze werd richting een meer gestuurd en voor ze het besefte, stond het water aan haar voeten.

Agente Katrina Rubinstein-Gilbert aan The Canadian Press en ABC News: "De zichtbaarheid door de mist was niet optimaal, toen ze de houten helling, bedoeld om boten in het water te laten, naderde. Dat is in geen geval zo’n soort steiger die je in "Dukes of Hazzard" ziet, waarbij een auto die erop rijdt het water invliegt. Deze zakt naar het water toe en stopt plots. Het is alsof je op een weg rijdt en plotseling sta je in het water en zink je naar de bodem."

Buurtbewoonster Andrea Vincze: "De helling die naar het water leidt is erg breed en daardoor kan de indruk gewekt worden dat het om een weg gaat."

De vrouw kon zich bevrijden uit haar auto en zwom naar de kant. Daar zocht ze hulp in een nabijgelegen hotel, terwijl haar wagen verder wegzonk. Rubinstein-Gilbert: "De vrouw kwam er enkel met de schrik van af en raakte niet gewond. Ze schaamde zich voor hetgeen gebeurd was, maar kon er uiteindelijk wel mee leven."

lees ook