"La fille inconnue" van gebroeders Dardenne goed ontvangen in Cannes

"La fille inconnue", de nieuwe film van de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne, is vanmorgen goed onthaald op het festival van Cannes. De film die er in wereldpremière ging, kreeg een kort, maar stevig applaus. "La fille inconnue" is een sociale schets die zich afspeelt in de omgeving van Luik.
Hoofdrolspeelster Adèle Haenel geflankeerd door Jean-Pierre (links) en Luc Dardenne.

Een vrouwelijke huisarts opent na sluitingstijd haar kabinet niet meer. De volgende dag verneemt zij dat in de buurt een jonge vrouw dood is teruggevonden. Obsessief gaat zij - schuldbewust ook wel - op zoek naar de identiteit van deze vrouw en de omstandigheden van haar dood, het medisch geheim indachtig.

De hele film wordt gedragen door de Franse actrice Adèle Haenel. Na Cécile de France en Marion Cotillard is het nu de derde keer dat de gebroeders Dardenne met een bekende actrice samenwerkten.

Sinds de Gouden Palm in 1999, die ze kregen voor de film "Rosetta", is het al de zevende keer dat de Dardennes in Cannes in competitie zijn. In 2005 behaalden ze ook de Gouden Palm voor de film "L'enfant". Ook deze keer wordt de film getipt voor een plaats op de palmares.

Meest gelezen