"Man die Sofie Goos neerstak, vroeg onlangs zelf om opname"

De 26-jarige man die zondag triatlete Sofie Goos neerstak tijdens een trainingstochtje in Antwerpen, heeft een psychiatrisch verleden en heeft vorige week nog gevraagd om opnieuw opgenomen te worden in een psychiatrisch centrum in Zoersel. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen en het bericht wordt bevestigd door de advocaat van de man. Het centrum zou geen plaats voor hem hebben gehad en aangezien er geen gerechtelijk bevel tot opname was, werd hij weer naar huis gestuurd.
www.fotoDP.be

"Mijn cliënt kreeg te horen dat er geen plaats vrij was en dat hij geen gevaar vormde voor de maatschappij", zegt meester Tim Smet. "Er is dan wel nog een handgemeen geweest tussen mijn cliënt en het verplegend personeel waar ook nog de politie bijgeroepen is, maar men heeft hem vervolgens na verhoor toch laten gaan. Iemand die zelf om hulp schreeuwt en geholpen wil worden, kreeg dus geen hulp omdat het systeem het niet toelaat." Ook de avond voor de feiten was er nog een probleem met de man. Toen zou zijn familie de politie gebeld hebben, maar toen die laatste arriveerde, was hij al verdwenen.

Slachtoffer Sofie Goos verblijft intussen nog steeds op de dienst intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis. Ze werd onder meer geraakt aan de rechternier, maar haar toestand is stabiel.