"Tijdens het wachten kan je je nagels laten lakken"

"Bij onze andere bedrijven horen we vaak van onze vrouwelijke klanten dat ze zich bij garages niet serieus genomen voelen en dat ze met veel technische informatie overspoeld worden." En dus besloten 2 Nederlandse zussen, Marielle en Janita Hurkmans, in Den Bosch te starten met een "vrouwengarage". Muren in zachtroze, plantjes in overvloed, roze vaasjes en dito toiletpapier op het toilet, sieraden en woonaccessoires, en parkeerplaatsen met roze lijnen. Om vrouwen te overtuigen dat een garagebezoek geen noodzakelijk kwaad is. Zo vertelden beide zussen aan Omroep Brabant.

"Naar een autobedrijf gaan wordt door vrouwen ervaren als naar de tandarts gaan. We hadden zoiets van: "Dat moet toch echt anders kunnen." We vinden bovendien de branche al heel lang conservatief. Dus was onze vraag wat we anders zouden kunnen doen. We zijn echt op zoek gegaan naar vernieuwing."

"De vrouw die hier binnenkomt, moet zich onmiddellijk op haar gemak voelen. We maken hun wachten daarom aangenamer, door bijvoorbeeld de nagels te lakken. Er is een sieradenlijn aanwezig, waarnaar gekeken kan worden. Er zijn mooie vrouwenbladen. Vrouwen zijn daarvoor veel gevoeliger dan mannen."

"Bij ons wordt daarom meer op beleving ingespeeld, het moet weer leuk worden", werd er op nieuwswebsite Nu aan toegevoegd.

lees ook