Calvo: "Waar is de premier?"

"Ons land beleeft moeilijke tijden, maar premier Michel is totaal onzichtbaar." Dat zegt Kristof Calvo van oppositiepartij Groen. Calvo schaart zich achter de oproep van een aantal topmanagers om actie te ondernemen. "Ons land snakt naar leiderschap."

"Er zijn de begrotingsperikelen, sociale conflicten, de problemen in onze gevangenissen... En één iets valt op: de premier is totaal onzichtbaar de afgelopen dagen en weken." Zo luidt de vaststelling van de fractieleider van Groen.

Hij roept Charles Michel (MR) op "om leiderschap te tonen en de dossiers in handen te nemen". "Want België heeft dat nodig en België verdient dat", klinkt het.

Concreet wil Calvo dat de premier "leiderschap toont". "Dit land snakt naar leiderschap en politici die samenwerken. Michel moet daarin het voortouw nemen. Hij moet samen met andere beleidsniveaus een mobiliserend project uittekenen", zegt hij aan VRT Nieuws. "Er zijn vele uitdagingen momenteel in dit land. De premier moet die problemen echt aanpakken."

Calvo onderschrijft naar eigen zeggen voor 100 procent de oproep van enkele topmanagers - onder wie voormalig CEO van bpost Johnny Thijs - om actie te ondernemen tegen "onze gefaalde staat".