Gedetineerden in Itter weigeren naar cellen terug te keren

Circa honderd gedetineerden hebben geweigerd om terug te keren naar hun cellen in het huis van bewaring in Itter. Dat zegt David Froissart, vakbondsafgevaardigde van de christelijke vakbond CSC. Hij bevestigt hiermee een bericht van RTLinfo.be.
Gevangenis van Itter (archieffoto).

De gedetineerden eisen het recht op bezoek op. Dat recht was opgeschort door de staking van de cipiers in de Franstalige gevangenissen die al meer dan 3 weken aanhoudt. Volgens de vakbondsman hadden sommige gevangenen zelfgemaakte, geïmproviseerde "wapens" bij zich.

"Ze hebben vorken en messen gekregen via aanpalende cellen", zegt Vincent Gonthier (eveneens van de vakbond CSC) aan RTLinfo.be. "Het gaat om bestek van metaal dat ze kunnen aanscherpen aan de vensterbanken."