Lijfwachten van koning betrokken bij gevecht

Een lijfwacht van de koning is even in het ziekenhuis beland na een gevecht. De koning verbleef op dat moment in het kasteel van Ciergnon, nabij het stadje Rochefort waar de eliteagenten het tijdens een vrij moment aan de stok kregen met een 15-tal geweldplegers.
Nicolas Lambert

Het gezin van koning Filip verbleef tijdens het pinksterweekend in het kasteel van Ciergnon, een buitenverblijf in de Ardennen. Vier lijfwachten reden tijdens een vrij moment naar het nabijgelegen stadje Rochefort. In de loop van de avond kwam het tot een aanvaring tussen enkele lijfwachten en een dronken man, die zich op de stoep van de nachtwinkel bevond. De andere lijfwachten schoten hun collega's te hulp, maar ook de jonge man riep versterking in en het kwam tot een gevecht. Eén lijfwacht raakte gewond aan het oog en moest voor een hechting naar het ziekenhuis.

De precieze aanleiding van het incident is nog onduidelijk. Volgens het paleis hebben de lijfwachten zelf niet geprovoceerd en klopt het niet dat één van hen een matrak zou hebben getrokken. Er zou ook geen link zijn met het koningshuis, zegt het paleis.

Er is een proces-verbaal opgesteld en het parket van Namen heeft een onderzoek geopend.