Nieuwe brug in Alphen deze keer zonder problemen geplaatst

In Alphen aan den Rijn, in Nederland, is de nieuwe Koningin Julianabrug met succes geplaatst. Bij een eerste poging vorige zomer was het helemaal misgelopen toen twee bouwkranen omvielen en op gebouwen in de buurt neerkwamen. Nu verliep de plaatsing zonder problemen.

Bij het kraanongeval van begin augustus 2015 vielen geen slachtoffers, maar de materiële schade was groot.

Het inhijsen van het brugdeel verliep deze keer op een andere manier. De kranen stonden nu niet op drijvende pontons, maar op het vasteland, zo schrijft de NOS. De brug blijft de komende dagen nog open staan. Dat is nodig volgens de aannemer omdat er aan de binnenkant nog gewerkt moet worden.

In juni zou de eerste auto over de vernieuwde brug moeten rijden.

Dit gebeurde er op 3 augustus vorig jaar: