Norovirus aangetroffen in stalen kampeerders Dinant

De uitwerpselen van de kampeerders die afgelopen weekend ziek werden op een camping in Dinant, bevatten sporen van het norovirus. Dat meldt de stad Dinant. Het norovirus kan ernstige maag- en darmklachten veroorzaken.

Afgelopen weekend werden tientallen (vooral) Nederlandse kampeerders ziek op een camping in Dinant. Aanvankelijk werd gedacht aan het drinkwater op de camping als bron van een besmetting. Uit analyses is gebleken dat het drinkwater effectief niet drinkbaar is, maar een direct verband met de klachten van de kampeerders was niet met zekerheid te leggen.

Gisteren meldde de NOS al dat Nederlands onderzoek aantoont dat de kampeerders het slachtoffer van het norovirus zijn geworden. Ook de stad Dinant meldt nu dat op basis van de analyse van de stoelgang van de zieke kampeerders blijkt dat het om het norovirus gaat.

Volgens de stad was het dus voorbarig om te wijzen naar het water op de camping als oorzaak van de ziekte. De analyse van het Voedselagentschap FAVV moet daarover uitsluitsel brengen, maar de uitslag van dat onderzoek is niet voor morgenavond te verwachten, zo klinkt het. Intussen blijft de camping gesloten.