Stalkster Willy Sommers ook in beroep veroordeeld

Het hof van beroep in Brussel heeft een 49-jarige vrouw opnieuw veroordeeld wegens stalking en bedreiging van Willy Sommers. De vrouw, die een van zijn grootste fans bleek te zijn, volgde de zanger een jaar lang obsessief en stuurde hem en zijn gezin doodsbedreigingen. Ze kreeg 18 maanden cel met uitstel en moet elk contact met het gezin van de zanger vermijden.

Willy Sommers en zijn gezin werden sinds juni 2012 door de vrouw gestalkt. Ze stuurde onder meer een brief waarin ze de partner van de zanger ernstige beledigingen toeslingerde en stopte er een met een zwart kruis doorstreepte foto van hun kinderen bij. Later dat jaar ging ze over tot regelrechte doodsbedreigingen. Sommers kreeg een postpakketje met daarin drie kleine doodskisten met dode muizen. Op de kistjes waren de namen van zijn twee kinderen en van zijn kleindochter geschreven.

De politie kon de stalkster op basis van camerabeelden identificeren. Tot grote verbazing van Willy Sommers bleek het om een van zijn grootste fans te gaan, een vrouw van 49 uit Roeselare die bij zijn optredens vaak op de eerste rij stond.

De vrouw beweerde dat haar zoon de brieven had gestuurd omdat hij jaloers was dat zijn moeder zo veel aandacht besteedde aan de zanger. De rechtbank geloofde haar uitleg niet.