Wanneer "hi" op het raam uitgroeit tot een ware "oorlog"

Een simpele "hallo" is in New York uitgegroeid tot een ware oorlog. Geen echte oorlog, maar wel een zogenoemde "post-it-oorlog". Ondertussen sprongen ook al verschillende andere bedrijven (opnieuw) op de kar.

Alles begon vorige week, toen een medewerker van een reclamebedrijf in Canal Street in New York met post-its "Hi" op het raam van zijn kantoor plakte. Al snel reageerde het gebouw aan de overkant met "sup" ("what's up").

De twee onschuldige woorden zijn ondertussen uitgegroeid tot een ware hype in de twee bedrijven. Zij proberen elkaar nu te overtreffen met verschillende tekeningen van onder meer The Simpsons, Spiderman en Prince. Of er nog veel wordt gewerkt, is nog maar de vraag.

De twee bedrijven blazen met hun actie de "post-it-oorlogen" een nieuw leven in. Enkele jaren geleden was het maken van figuren met post-its ook bij ons geweldig populair.

lees ook